DIGITAAL MAGAZINE

Duurzaam investeren

INTRO

Een sterke, gezonde samenleving waarbij opbrengst zich niet enkel in geld laat tellen... Bouwt u ook mee aan een duurzame toekomst? In ons allereerste digitaal magazine vindt u alle informatie over het belang én de winst van duurzaam beleggen.

“Ik geloof in oplossingen en in innovatie. Wij kunnen hier als bank een rol in spelen.”
Solange Rouschop (CEO)

9 vragen aan Solange Rouschop
10 min

Solange Rouschop is sinds 2017 CEO van ABN AMRO België. Haar visie? Van de bank de meest eigentijdse, duurzame private bank van België maken en cliënten begeleiden op hun weg naar duurzaamheid.

Zowel in haar functie als CEO als op persoonlijk vlak voelt ze zich verantwoordelijk voor een duurzame toekomst. “De coronacrisis ontwricht onze maatschappij, gezondheid en economie. Tegelijkertijd beïnvloeden de quarantaine en ons bijbehorende consumptiegedrag tijdens deze coronacrisis het milieu positief. Vervallen we na deze crisis weer in oud gedrag ondanks alle positieve effecten op het milieu? Ik hoop van niet.”

Duurzaam investeren en corona

De impact van de coronacrisis op de economie is enorm. Werkloosheidscijfers rijzen de pan uit. Noord-Amerika kampt met het hoogste aantal werklozen sinds 1939, het einde van de Grote Depressie. In de eurozone zal de economie volgens de verwachtingen krimpen met 12%. De impact van het coronavirus op de markten valt dan ook niet te onderschatten. Loont duurzaam beleggen nog in deze moeilijke tijden? Biedt deze situatie misschien ook unie...

Lees het artikel

Podcast: Check de duurzaamheid van uw portefeuille

Weet u hoe duurzaam uw beleggingsportefeuille is samengesteld? Met de Duurzaamheidsscan geeft ABN AMRO Private Banking u de kans om na te gaan hoe het gesteld is met het duurzaamheidsniveau van uw portefeuille en hoe u dat kunt verbeteren.

Liever lezen dan luisteren?

Non Financial Report: hoe duurzaam is uw portefeuille

Ook als belegger kunt u bijdragen aan een betere, groenere toekomst. Daarom leggen we bij ABN AMRO Private Banking de focus op duurzaam beleggen. Naast een duidelijk duurzaam beleggingsbeleid, bieden we in een Non Financial Report een duidelijk overzicht van de link tussen uw portefeuille en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, en de verhouding van de CO2-uitstoot ten opzichte van de benchmark. Zo ziet u dat uw b...

Lees het artikel