DIGITAAL MAGAZINE

Duurzaam investeren

Magazine
6 min

Podcast: Check de duurzaamheid van uw portefeuille

Weet u hoe duurzaam uw beleggingsportefeuille is samengesteld? Met de Duurzaamheidsscan geeft ABN AMRO Private Banking u de kans om na te gaan hoe het gesteld is met het duurzaamheidsniveau van uw portefeuille en hoe u dat kunt verbeteren.

Podcast: Check de duurzaamheid van uw portefeuille

De klimaatverandering, het nakende tekort aan grondstoffen en de sociale ongelijkheid: onze maatschappij verandert voelbaar. Ook als het gaat over beleggen. De interesse voor duurzame beleggingen – in organisaties die de ESG-criteria toepassen – neemt toe. Met de Duurzaamheidsscan biedt ABN AMRO Private Banking een antwoord op deze stijgende vraag. De scan biedt niet alleen inzicht, het geeft ook de mogelijkheid om gericht advies te geven over het verbeteren van de duurzaamheid van de portefeuille.

Shape Created with Sketch.
De duurzaamheidsscore gaat enkel en alleen over de duurzaamheid van de aandelen en niet over het financieel rendement, maar dat is vaak gelijk of hoger dan bij klassieke aandelen.
Shape Created with Sketch.

In deze podcast geeft Erik Joly, Chief Investment Officer meer uitleg over duurzaam beleggen en de Duurzaamheidsscan. Zelf verwacht hij dat duurzaamheid over een aantal jaar de norm is voor beleggingen: “Bedrijven die daar niet op inzetten, gaan uit de boot vallen.”

Liever lezen dan luisteren?
De uitgebreide samenvatting van de podcast leest u op onze website Today in het artikel “Wie niet inzet op duurzaamheid, valt uit de boot”.

Lees het artikel

Erik Joly
Erik Joly
Chief Economist / Country Director Investment Advisory