1 min

Wat kan Private Banking voor en tijdens uw pensioen voor u betekenen?

Het rendement-op-rendementeffect, het langlevenrisico … er zijn verschillende elementen waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw pensioen. Ontdek hoe onze Private Bankers u kunnen helpen!

Samengevat

  • Vermogensplanning helpt u voor en tijdens uw pensioen uw vermogen structureren en organiseren
Wat kan Private Banking voor en tijdens uw pensioen voor u betekenen?
Wat kan Private Banking voor en tijdens uw pensioen voor u betekenen?

Een van de services die we bij ABN AMRO aanbieden onder Private Banking is vermogensplanning. Vermogensplanning helpt u bij het structureren, organiseren en overdragen van uw vermogen. Plannen voor een inkomen voor later - bijvoorbeeld voor uw pensioen - kan ook deel uitmaken van de vermogensplanning. Ook tijdens uw pensioen kan vermogensplanning veel voor u betekenen.

Wat is vermogensplanning?

Vermogensplanning draait vooral om vooruitdenken. Onze experts brengen samen met u uw wensen en doelen voor de toekomst in kaart en kijken of en hoe deze financieel haalbaar zijn. We houden hierbij rekening met de bewegingen van financiële markten, veranderende behoeften en wisselende regelgeving. Vermogensplanning is altijd maatwerk, uw vermogen en leefomstandigheden zijn immers uniek.

Moet u nu al aan uw pensioen denken?

Het is altijd goed om al na te denken over uw pensioen. Tijd is een krachtig instrument, wanneer het gaat om het opbouwen van een pensioen. Dankzij het rendement-op-rendementeffect kan uw vermogen op lange termijn snel groeien.

Een ander voordeel van vroeg beginnen met uw pensioen is dat er bij een lange beleggingshorizon vaak gekozen kan worden voor een offensiever beleggingsprofiel. Dit brengt weliswaar meer risico met zich mee, maar biedt ook de kans op een hoger rendement.

Hou er ook rekening mee dat de inflatie de waarde van uw vermogen kan aantasten, een goed rendement op lange termijn helpt om het effect hiervan te compenseren. Ook moet u rekening houden met het zogenaamde langlevenrisico. We leven gemiddeld steeds langer en de kans dat u ouder wordt dan uw ouders is groot. Dit betekent dat u meer geld opzij moet leggen voor uw pensioen.

En wat dan tijdens u pensioen?

Ook tijdens uw pensioen blijft vermogensplanning belangrijk. Onze experts helpen u bijvoorbeeld om te bepalen welk bedrag u nodig heeft om goed te leven, hoe u dit geld vrij kan maken, hoeveel van uw vermogen u kan schenken, of het verstandig is om een deel van uw vermogen te beleggen en welke beleggingsstrategie aangewezen is voor uw situatie.

Start nu met vermogensplanning

Wilt u meer weten over vermogensplanning voor of tijdens uw pensioen? Onze ervaren Private Bankers vertellen u hier graag meer over. Op onze website vindt u bovendien meer informatie over Private Banking en vermogensplanning.

Lara Hadjistratis
Head of Wealth Solutions
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.