1 min

Update obligaties: de toon van de Fed

We hebben deze week de tijd gehad om de reactie te observeren van markten en analisten op de verandering in de toon van de Fed-beleidsmakers. Tijdens de Fed-vergadering van afgelopen week klonk de Amerikaanse centrale bank wat minder verruimingsgezind dan eerder het geval was.

Samengevat

  • We delen met u onze wekelijkse update over de obligatiemarkt.
Update obligaties: de toon van de Fed
Update obligaties: de toon van de Fed

Onze basisvisie is dat onze allocatie naar high-yield bedrijfsobligaties en schulden uit opkomende markten (een combinatie van staats- en bedrijfsobligaties in harde valuta’s) nog minstens een paar maanden de positieve prijsontwikkeling kan voortzetten.

Dit positieve sentiment is gebaseerd op het nog altijd aanwezige enthousiasme onder beleggers over de financiële beleidsstimuleringen van dit jaar, de voortgaande heropening van economieën in Noord-Amerika en Europa en de nog altijd op z’n plek blijvende (lage) rente in de VS en Europa. Door al deze factoren blijft ook het wanbetalingsrisico relatief gering, omdat in moeilijkheden verkerende ondernemingen hun schulden makkelijker tegen een lagere rente kunnen herfinancieren. Het kan nog wel een paar maanden duren voordat de wereldwijde beleggersgemeenschap de blik verlegt naar mogelijke verkrapping van zowel het monetaire beleid als de begrotingsstimulering – een vooruitzicht dat op middellange termijn in grote delen van de wereld aan de orde kan komen. We verwachten verder dat de stijging van prijzen en inflatiecijfers aan vaart zal inboeten naarmate de knelpunten aan de aanbodzijde afnemen. Dat kan echter wel enige tijd in beslag nemen.

Erik Joly
Erik Joly
Chief Economist / Country Director Investment Advisory
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.