2 min

Update Aandelen: redelijk rustig

Een beetje een vreemde week op de financiële markten: maandag waren de markten in de VS en het VK dicht vanwege respectievelijk Memorial Day en Spring Bank Holiday. Gisteren waren de markten weliswaar open, maar was de handel redelijk rustig door Hemelvaartsdag.

Samengevat

  • veel bank holidays deze week
  • weinig activiteit
  • belangrijk nieuws in auto-industrie
Update Aandelen: redelijk rustig
Update Aandelen: redelijk rustig

Ook op macro-economisch gebied gebeurde er weinig. En het resultatenseizoen is bijna voorbij. De stemming onder beleggers bleef redelijk rustig. Voor wat betreft het Chinees-Amerikaanse handelsconflict zijn 28 en 29 juni belangrijke data. Dan wordt de G20-top gehouden in het Japanse Osaka. De verwachting is dat president Trump en president Xi Jinping elkaar daar zullen ontmoeten. We onderkennen dat de economische en politieke relatie tussen de VS en China recent verder is verslechterd. Toch denken we nog altijd dat er uiteindelijk een handelsakkoord komt. We handhaven onze neutrale positie in aandelen.

Belangrijk nieuws in de auto-industrie deze week: Fiat Chrysler wil fuseren met Renault. Beide aandelen sloten na de aankondiging hoger. Renault beslist waarschijnlijk volgende week over het voorstel. Een fusie tussen Fiat Chrysler en Renault levert naar verwachting kostenbesparingen van EUR 5 miljard per jaar op, inclusief schaalvoordelen bij de inkoop. De twee autofabrikanten hebben samen een marktwaarde van EUR 32,6 miljard. Het hoofdkantoor van de nieuwe combinatie zou in Nederland worden gevestigd.

Joost Olde Riekerink
Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.