2 min

Update Aandelen: Positief momentum

De aandelenmarkten behielden hun positieve momentum, met de S&P 500 ook deze week weer boven de 3.000 punten. Na de ECB bijeenkomst donderdag deden Europese bankaandelen het iets minder na een sterke stijging eerder deze week.
Update Aandelen: Positief momentum
Update Aandelen: Positief momentum

Ondertussen hebben China en de VS in de alsmaar voortdurende handelsoorlog wat goede wil richting elkaar uitgesproken. De VS stellen de uitvoering van extra importheffingen twee weken uit, terwijl China een aantal importheffingen doorstreept en naar verluidt overweegt weer Amerikaanse landbouwproducten te gaan invoeren. De verwachting is dat de onderhandelingen de komende weken worden hervat.

We zagen deze week een opmerkelijk verschil in de ontwikkeling van verschillende aandelensectoren. Tot dusver werden de beste prestaties dit kwartaal neergezet door defensieve sectoren zoals consumptiegoederen, nutsvoorzieningen en vastgoed. Zo niet deze week. Overheidspapier in de VS en de eurozone krabbelden op vanaf een dieptepunt en marktpartijen die vooruitliepen op de uitkomst van de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Ook de financiële sector en andere cyclische sectoren deden het relatief beter dan verwacht. Onze sectorvoorkeur gaat op dit moment uit naar informatietechnologie, communicatieservices en gezondheidszorg. De sectoren industrie, consumentengoederen en financiële instellingen zijn niet langer in trek. Voor de overige sectoren geldt een neutrale positie.

Op bedrijfsniveau was het modemerk Hermes International dat goede resultaten bekendmaakte over de eerste helft van het jaar. Wat vooral opviel, was dat er ondanks de protesten in Hongkong geen vertraging optrad in de prestaties van Hermes in Groot-China. Anheuser-Busch Inbev, de grootste bierbrouwer van de wereld, maakte bekend opnieuw van plan te zijn een minderheidsbelang van de activiteiten in Azië op de beurs van Hongkong te noteren. Een geslaagde beursgang zou de onderneming weleens een extra zetje kunnen geven bij haar pogingen om in te spelen op de groeikansen die er liggen en om de balans te verstevigen.

Arthur Boelman
Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.