1 min

Update aandelen: nog altijd recordhoogten

De aandelenmarkten waren de eerste helft van de week afwachtend, maar stonden nog altijd op recordhoogten in zowel Europa als de VS. Beleggers waren wat onrustig voorafgaand aan de ECB-vergadering van deze week en de bekendmaking van de inflatiecijfers voor mei in de VS.

Samengevat

  • We delen met u onze wekelijkse update over de aandelenmarkten.
Update aandelen: nog altijd recordhoogten
Update aandelen: nog altijd recordhoogten

Inflatie is dit jaar een belangrijk thema voor de aandelenmarkten. Hoewel we zelf denken dat de hogere inflatiecijfers uiteindelijk van voorbijgaande aard zullen zijn, zullen ze nog wel een tijdje de waan van de dag beheersen. Die angst voor inflatie blijft samen met de massale heropening van de wereldeconomie de koersrally in cyclische waarden in de loop van de zomer voeden.

Dit jaar lopen de prestaties per sector sterk uiteen. Cyclische sectoren als financiële ondernemingen en energie doen het fors beter dan de defensievere gezondheidszorg en consumptiegoederen. Nu vaccinatieprogramma’s aan tempo winnen en het virus meer onder controle komt, heeft de sector IT, waarin wij neutraal zijn, minder de wind in de rug dan vorig jaar. We behouden een cyclische insteek voor onze sectorallocatie. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar financiële ondernemingen, industrie en basismaterialen. Minder enthousiast zijn we over de sector consumptiegoederen en communicatieservices.

Wat betreft bedrijven kwam het meest aansprekende nieuws van Amerikaanse biotechspeler Biogen. De Amerikaanse toezichthouder Food & Drug Administration (FDA) gaf Aduhelm als middel tegen Alzheimer het groene licht. De aandelenkoers van Biogen schoot maandag met bijna 40% omhoog. De Zwitserse farmaceut Roche, die ook werkt aan een middel tegen Alzheimer, werd hierin meegezogen: het aandeel presteerde goed na zich lange tijd alleen maar zijwaarts te hebben ontwikkeld. Verder kwam modeconglomeraat Inditex met de cijfers over het eerste kwartaal en die overtroffen de verwachtingen. Door de versoepelingen en de heropening van winkels gaat het aandeel over de toonbank voor een koers die we nog kennen van vóór corona.

Erik Joly
Erik Joly
Chief Investment Officer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.