1 min

Update aandelen: hoe nu verder?

De aandelenmarkten in Europa en de VS hebben zich de laatste paar weken vooral zijwaarts bewogen. Deze week was niet veel anders: de aankondiging van de Fed dat de korte rente tot ten minste eind 2023 in de buurt van de 0% blijft, leidde niet tot een verdere koersrally.

Samengevat

  • Verdere koersrally blijft uit
Update aandelen: hoe nu verder?
Update aandelen: hoe nu verder?

Beleggers kijken nu vooral naar gebeurtenissen die de koers van de wereldeconomie wel kunnen beïnvloeden en daarmee aanjagers van de aandelenmarkten kunnen worden. Er zijn diverse kandidaten. In de eerste plaats is er de mogelijkheid van een tweede stimuleringsprogramma voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen. Verder zou de aankondiging van een coronavaccin invloed op de markten kunnen hebben. En ten derde kan de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen de richting van de aandelenmarkten bepalen.

De onderhandelingen in de VS, in Washington, over een nieuw steunpakket in verband met corona zitten nog steeds muurvast, al benadrukte president Donald Trump op woensdagavond wel de noodzaak van een deal om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Op het niveau van de aandelensectoren is er in de VS een draai gaande. IT en communicatieservices zien zich geconfronteerd met winstneming, terwijl industrie, vastgoed en energie een belangrijke outperformance laten optekenen. Tegen een achtergrond van de lage rentes blijft in Europa de sector financiële instellingen achter.

Olivier Raingeard
Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.