1 min

Update aandelen: groeiaandelen op kop

De afgelopen week zijn de internationale aandelenmarkten opgeleefd. De belangrijkste redenen daarvoor waren de cijfers die wijzen op een verbetering van het economische klimaat en de aangekondigde overeenstemming over een Amerikaans infrastructuurplan ter waarde van circa USD 1 biljoen.

Samengevat

  • We delen met u onze wekelijkse update over de aandelenmarkten.
Update aandelen: groeiaandelen op kop
Update aandelen: groeiaandelen op kop

De Amerikaanse markten deden het beter dan die in Europa en Azië: de belangrijkste indices, zoals de S&P 500 en de Nasdaq Composites, bereikten een nieuw hoogtepunt. Groeisectoren als IT, gezondheidszorg en luxegoederen & diensten voerden de markt aan, terwijl de tienjaars rente op Amerikaans staatspapier (‘Treasuries’) stabiliseerde. Cyclische sectoren, die zouden moeten meeliften op de heropening van de economie, konden de afgelopen week de belegger echter niet bekoren. Energie, industrie en financiële instellingen bleven achter bij de markt.

Nike leverde, na de publicatie van een beter dan verwacht resultaat, een van de beste koersprestaties van de Amerikaanse bedrijven. Bij financiële ondernemingen kondigden diverse banken aan het rendement voor aandeelhouders te zullen verhogen na de definitieve uitkomst van de laatste stresstest door de toezichthouders. Zowel Morgan Stanley als Wells Fargo zouden de dividenduitkering verdubbelen, terwijl Bank of America een dividendverhoging van 17% aankondigde.

Nu we de maand juli ingaan, richt de aandacht van de markten zich op de bedrijfsresultaten voor het tweede kwartaal en op de vooruitzichten – een nuttige indicator voor de richting die de markt inslaat. Voor het tweede kwartaal 2021 wordt in de consensusverwachtingen een sterke winstgroei meegenomen, inclusief een stijging van 61,9% voor de S&P 500 aldus FactSet. Als de consensus het bij het rechte eind heeft, zou dat het sterkste herstel zijn sinds het vierde kwartaal 2009.

Erik Joly
Erik Joly
Chief Investment Officer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.