2 min

Update Aandelen: gericht op G20-top

Nu de centrale banken zich weer soepeler opstellen, zijn alle ogen gericht op de G20-top in Japan deze vrijdag en zaterdag. Beleggers kunnen positief reageren als de handelsspanningen na de G20 afnemen. Dat zou namelijk een verzachtend effect op de internationale groeivooruitzichten hebben.
Update Aandelen: gericht op G20-top
Update Aandelen: gericht op G20-top

Het is echter erg lastig om te voorspellen wat er uit de G20 zal rollen. Ondertussen lopen de geopolitieke spanningen tussen de VS en Iran op. In combinatie met een sterke daling van de Amerikaanse olievoorraden en de mogelijke wapenstilstand in de handelsoorlog zorgt dit voor een hogere olieprijs. Ook energieaandelen doen het beter dan de markt. We zijn op dit moment neutraal ten aanzien van de sector energie. Onze positie in goud pakt nog altijd goed uit in het huidige marktklimaat, waarin wij neerwaartse druk op de rente en een iets zwakkere dollar signaleren.

Flink wat bedrijfsnieuws de afgelopen week: In de gezondheidszorg zag Bristol-Myers Squibb zich gedwongen het psoriasismedicijn Otezla van de hand te doen om zo de overname van Celgene tijdig te kunnen afronden. In dezelfde sector kwam het bod van AbbVie op Allergan. Voor de producent van Botox worden contanten en aandelen neergeteld.

Op woensdag was ook sprake van enig herstel in de S&P 500 Semiconductors Index onder invloed van de resultaten van Micron Technology. Deze Amerikaanse flash memory-maker publiceerde beter dan verwachte cijfers en zou de leveringen naar Huawei Technologies weer enigszins hervat hebben. Graadmeter voor de Amerikaanse markt FedEx overtrof eveneens de verwachtingen, maar beleggers kunnen zich afwachtend blijven opstellen als de mondiale handel niet verbetert.

Tot slot kondigde Capgemini aan advies- en ingenieursbureau Altran te zullen overnemen. Deze strategische stap kon op de instemming van beleggers rekenen.

Het resultatenseizoen begint officieel over drie weken en het is afwachten hoe bedrijven het in het licht van de groeiende onzekerheden denken te gaan doen.

Arthur Boelman
Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.