1 min

Update Aandelen: dreiging afgeschud

Lees de kranten op dit moment en het is moeilijk voor te stellen dat de aandelenmarkten (en vooral die in de VS) net nieuwe hoogterecords hebben bereikt. En dat ondanks het feit dat er inmiddels 28.000 gevallen van het coronavirus zijn vastgesteld, en dat er 565 mensen aan zijn overleden.

Samengevat

  • Coronavirus
  • Resultatenseizoen Q4
  • Amerikaanse presidentsverkiezingen
Update Aandelen: dreiging afgeschud
Update Aandelen: dreiging afgeschud

Partijen in de markt zijn echter optimistisch over de ontwikkeling van effectieve medicijnen tegen het virus. Gilead Sciences gaat Remdesivir testen, een nog niet goedgekeurd antiviraal middel tegen de besmettelijke ziekten Ebola en SARS.

Ook het resultatenseizoen voor het vierde kwartaal is in de VS over het geheel genomen gunstig uitgevallen. Bijna 50% van de ondernemingen in de S&P 500 heeft inmiddels de cijfers gepubliceerd. De bedrijfswinsten overtreffen de verwachtingen. Hoogtepunt van de week was zonder meer Tesla. De goede resultaten van de fabrikant van elektrische auto’s overvielen vele ‘short sellers’. Het aandeel schoot de afgelopen week met ruim 50% omhoog.

De uitkomst van de stemvergadering (‘caucus’) van Iowa, de eerste staat in Amerika die een Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen selecteert, leidde tot interesse van kopers voor bedrijven in de Amerikaanse gezondheidszorg. De aanleiding was dat zowel Bernie Sanders als Elisabeth Warren terrein verloren ten opzichte van Pete Buttigieg. Zo steeg het aandeel UnitedHealth met ruim 5%.

Al met al waren de aandelenmarkten gezond en veerkrachtig. Dat bevestigt onze neutrale positie, in combinatie met een duidelijk cyclische voorkeur.

Guido Stiel
Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.