1 min

Update Aandelen: Anders dan in 2018

Het einde van het jaar is in zicht en de markten lijken redelijk kalm. Wel kunnen er natuurlijk altijd nog dingen gebeuren, bijvoorbeeld door de handelsoorlog of de Britse verkiezingen. Wel verschilt de huidige situatie sterk van vorig jaar, toen de markten door de angst voor recessie flink daalden.

Samengevat

  • Positief begin van de week
  • Ondernemingsniveau
  • Amerikaanse huizenmarkt
Update Aandelen: Anders dan in 2018
Update Aandelen: Anders dan in 2018

De aandelenmarkten begonnen de week positief met een Amerikaans banenrapport dat een duidelijk sterker beeld schetste dan werd verwacht. Vooral de meer cyclische delen van de markt zaten in de lift. Dat bevestigt het beeld dat we tot nu toe in het vierde kwartaal hebben gezien. Deze onderliggende trend vormt een groot verschil met het tweede en derde kwartaal. Beleggers waren toen voorzichtiger en hoofdzakelijk gericht op ondernemingen met defensieve kenmerken.

Op ondernemingsniveau was er relatief weinig nieuws. Positief was de aankondiging van farmaceut Sanofi dat de onderneming de zoektocht naar overnamekandidaten op het gebied van diabetes staakt en zich meer op oncologie gaat richten. Het Spaanse modeconcern Inditex zorgde voor een meevaller: hoger dan verwachte omzetgroei en betere marges.

Minder gunstig was het nieuws van Home Depot: de Amerikaanse huizenmarkt vertraagt en de specialist in woningverbetering stelde de groeiverwachtingen voor 2020 licht naar beneden bij. Met een groeipercentage van circa 4% boven de streep start Home Depot het nieuwe jaar toch redelijk positief. Bovendien legt de strategie van verwachtingenmanagement voorafgaand aan het begin van het jaar vaak geen windeieren.

Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.