5 min

Update Aandelen: Aandelenbeleggers niet al te bezorgd over Syrië

De aandelenmarkten waren de afgelopen week rustig. In de VS en Europa was sprake van lichte koersstijgingen ten opzichte van de week daarvoor.
Update Aandelen: Aandelenbeleggers niet al te bezorgd over Syrië
Update Aandelen: Aandelenbeleggers niet al te bezorgd over Syrië

De aandelenmarkten waren de afgelopen week rustig. In de VS en Europa was sprake van lichte koersstijgingen ten opzichte van de week daarvoor. Beleggers maakten zich minder druk over een eventuele uit de hand lopende handelsoorlog tussen de VS en China; president Xi Jinping had aangegeven dat de Chinese economie opener zou worden en dat de invoertarieven op auto’s omlaag konden. De mogelijkheid van een Amerikaanse militaire aanval op doelwitten in Syrië baarde beleggers weinig zorgen. De olieprijs reageerde daarentegen wel: circa 5% omhoog.

Op sectorniveau werden de afgelopen week de beste prestaties neergezet door technologie en energie. Technologieaandelen profiteerden zowel van de sterke ontwikkeling bij halfgeleiders als van een herstel van de koers van Facebook. Dat laatste aandeel steeg na de toespraak van CEO Mark Zuckerberg voor het Amerikaanse Congres, waaruit beleggers de conclusie trokken dat het op de korte termijn niet zo’n vaart zal lopen met ingrijpende wet- en regelgeving. Aandelen energie wonnen terrein dankzij de hogere olieprijs. De koers van DSM schoot op donderdag omhoog nadat het chemieconcern betere vooruitzichten voor het hele jaar had afgegeven. Het resultatenseizoen voor het eerste kwartaal gaat volgende week van start met de publicatie van de cijfers van Netflix, IBM, Goldman Sachs, Procter & Gamble en ASML.

OP DIT ARTIKEL IS DEZE DISCLAIMER VAN TOEPASSING.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.