1 min

Update aandelen: aandelen veren weer op

De aandelenmarkten veren sinds maandag weer op, ondanks slechte berichten over het coronavirus, zoals de aanhoudende verspreiding van het virus in de Verenigde Staten en een reeks nieuwe besmettingen in de Chinese hoofdstad Beijing. Toch hebben de aandelenmarkten deze week veerkracht laten zien.

Samengevat

  • Aandelenmarkten herstellen
  • Federal Reserve blijft actief
  • Sterke cijfers voor de VS
Update aandelen: aandelen veren weer op
Update aandelen: aandelen veren weer op

Bij dit herstel van de aandelenmarkten spelen twee factoren een belangrijke rol. Ten eerste is de Federal Reserve nog steeds actief: de centrale bank van de VS heeft aangegeven direct bedrijfsobligaties aan te zullen kopen en de Amerikaanse economie te blijven steunen. Ten tweede zijn de cijfers in de VS heel sterk, met name als het gaat om de omzet van de detailhandel en het vertrouwen in de huizenmarkt. Dit bevordert de sterke opleving van de economische verrassingsindex en heeft een positief effect op verwachtingen over een V-vormig herstel van de economie.

In deze omgeving doen de zorg- en IT-sector het daardoor beter dan verwacht, maar de energiesector blijft achter. In Duitsland heeft betaalbedrijf Wirecard te maken gekregen met de grootste daling van de aandelenkoers in de geschiedenis van het land. Dat gebeurde nadat de onderneming de publicatie van haar jaarcijfers had uitgesteld en de accountants niet konden bevestigen dat er op de balans een kasbedrag van EUR 1,9 miljard stond.

Olivier Raingeard
Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.