3 min

Tomorrow en het Ashoka Impact Programme: tweemaal impact creëren

Duurzaamheid en sociaal ondernemerschap vormen een integraal onderdeel van de strategie van ABN AMRO Private Banking België en die brengen wij graag zo vaak mogelijk in de praktijk, ook omdat het ons toelaat met boeiende en innovatieve mensen samen te werken en onze cliënten in staat stelt hetzelfde te doen.

Samengevat

  • Tomorrow: op de doorsnede van impact, duurzaamheid en sociaal ondernemen
  • Het Ashoka Impact Programme: een unieke accelerator
Tomorrow en het Ashoka Impact Programme: tweemaal impact creëren
Tomorrow en het Ashoka Impact Programme: tweemaal impact creëren

Tomorrow: op de doorsnede van impact, duurzaamheid en sociaal ondernemen

Vorig jaar november plaatsten we bij ABN AMRO Private Banking de eerste editie van ons exclusieve evenement Tomorrow op de kalender. Jammer genoeg kon het toen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Vandaar dat we het nu opnieuw organiseren op 12 mei aanstaande.

Met Tomorrow kiezen we voor een visie op lange termijn, met een duurzame reflex én waardevolle return. We willen daarbij niet volgen, maar leiden. De toekomst niet ondergaan, maar die mee helpen vormgeven. Samen met onze cliënten willen we bouwen aan een vernieuwend verhaal waarin het bedrijfsleven, de academische wereld en de politiek elkaar ontmoeten en durven uitdagen.

De Academic Afternoon van Tomorrow in samenwerking met Ashoka en ABN AMRO Sustainable Council start 12 mei om 15u30. Innoverende duurzame ondernemers en voormalige deelnemers aan het Ashoka Impact Programme zoals Back Kim Nguyen van BeeOdiversity en Evy Puelinckx, designer, consultant en expert in de circulaire economie en lid van de Antwerpse Klimaatraad, delen dan hun verhaal. Wilt u zich graag door hen laten inspireren? Inschrijven kan hier.

Het Ashoka Impact Programme: een unieke accelerator

Het Ashoka Impact Programme voor sociale ondernemers is eveneens een uitgelezen voorbeeld van onze aandacht voor duurzaamheid: een uniek acceleratorprogramma gecoördineerd door Ashoka samen met Accenture en ABN AMRO Private Banking. Het werd ontworpen om hen te helpen hun bedrijven op te schalen en de positieve impact die ze via hun bedrijven op de wereld kunnen hebben, te vergroten. Deze bedrijven houden zich bezig met een breed scala aan activiteiten, variërend van de productie van milieuvriendelijke verf tot innovatieve en circulaire oplossingen voor afvalbeheer. Een volledige lijst van de ondernemers die dit jaar aan het programma hebben deelgenomen, vindt u op de website van Ashoka.

Het thema van de editie 2022, bedacht door de drie partners samen, was Circulaire economie en Klimaatverandering. Elf sociale ondernemers actief in deze domeinen werkten een intensief programma van vier maanden af met allerlei workshops en coaching om hun impact te vergroten, systeemveranderingen te stimuleren en hun schaalstrategieën uit te bouwen.

ABN AMRO Private Banking is sinds 2019 een trotse partner van dit programma. Voor het eerst sinds we ons bij dit partnerschap hebben aangesloten, zal er op 17 mei 's avonds een fysieke prijsuitreiking plaatsvinden in het ultramoderne en duurzame kantoor van Accenture aan Gare Maritime in Brussel. Die avond krijgt u de kans om te luisteren naar de pitches van de sociale ondernemers, een glaasje te drinken met topmensen van Accenture, ABN AMRO Private Banking en Ashoka en van gedachten te wisselen over hoe doelgerichte samenwerking tussen sectoren waarde kan creëren voor bedrijven en zowel sociale als milieuveranderingen kan bevorderen. Interesse om erbij te zijn? Inschrijven kan hier.


Anoek Brekelmans
Senior Partnerships & Events Manager
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.