1 min

Summer books

Of u nu wel of niet naar het buitenland gaat, de zomervakantie is een prachtige gelegenheid om even te ontsnappen aan de drukke realiteit. Hierbij alvast 5 boeken geselecteerd door onze CEO Solange Rouschop om uw vakantie te verrijken!
Summer books
Summer books

Solange: ‘Het was moeilijk kiezen want mijn lijst met nog te lezen boeken is lang. Maar voor deze vakantie heb ik gekozen voor boeken van mensen die mij persoonlijk fascineren en waarvan ik iets kan opsteken.’


1. Becoming - Michelle Obama

Haar warme voorkomen als presidentsvrouw, haar enthousiasme, kennis en intermenselijke benadering. Ik ben benieuwd hoe zij dit zelf heeft ervaren en welke boodschap zij voor ons heeft.

2. De hare with amber eyes – Edmund de Waal

Een ander persoonlijk verhaal, van Edmund de Waal. De Britse keramist is een telg van een welgestelde Europees-Joodse bankdynastie. In 1938 werd het volledige familiebezit geariseerd door de Nazi’s. Slechts een klein deel vond na de oorlog de weg terug naar de oorspronkelijke eigenaars. Een vreselijk verhaal, hoe zijn die mensen daarmee omgegaan? Dat intrigreert mij.

3. The day after tomorrow – Peter Hinssen

Peter gaf onlangs een heel boeiende en inspirerende keynote op onze Sustainability Soirée. Waar gaat de wereld naar toe als er niets verandert? Ik denk dat iedereen die er bij was, gebrand is om zijn boek te lezen!

4. The Enlightened capitalists – James O’Toole

Over de dunne lijn tussen goed en fout, en over hoe snel het tij kan keren. Het sluit aan bij de presentatie van Peter Hinssen, die zegt dat we een Feniks moeten zijn en onszelf (personen, bedrijven, maatschappij) telkens opnieuw moeten heruitvinden. Dus ik ben benieuwd.

5. Loonshots – Safi Bahcall

Waarom zijn teams, organisaties of gewoon groepen in het algemeen, het ene moment enthousiast over nieuwe ideeën, en het volgende radicaal tegen? Jarenlang werd dit fenomeen toegeschreven aan cultuur, in Loonshots wordt de oorzaak toegeschreven aan kleine veranderingen in structuur. Ik ben heel nieuwsgierig.


Solange Rouschop
CEO en Algemeen Directeur ABN AMRO Bank België & CEO Private Banking
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.