2 min

Ons jaarverslag 2019 in 7 kernpunten

Voor ABN AMRO is een jaarverslag geen verplicht document vol saaie cijfers. In tegendeel. Ons jaarverslag brengt het up-to-date verhaal van ABN AMRO, geschreven in begrijpbare taal. Daarnaast gaan we een stap verder: naast de Integrated Annual Review publiceren we ook het Annual Report en Financial Statements, het Impact Report en de Human Rights Update. Zo leest u alles over onze strategie, stakeholders en financiële resultaten, en krijgt u ook onze niet-financiële resultaten. Een overzicht in 7 kernpunten:

Samengevat

  • Jaarverslag gepubliceerd
  • Financiële en niet-financiële resultaten
  • Een overzicht op onze impact op de samenleving
Ons jaarverslag 2019 in 7 kernpunten
Ons jaarverslag 2019 in 7 kernpunten

1. Onze impact op de samenleving in 2019

We willen als bank meerwaarde bieden op lange termijn voor onze cliënten, medewerkers, investeerders en de gehele samenleving. Tegelijk willen we samen met onze stakeholders onze negatieve impact beperken (klimaat, kinderarbeid...). Welke impact had ABN AMRO op de samenleving in 2019? En wat hebben we gedaan om onze negatieve impact te beperken? Lees in het ons 2019 Impact Report en onze Human Rights Update 2019.

2. "3 jaar geleden behandelden we 2.500 alerts per maand. Nu zitten we op 6.000"

Analist Josepgine Ottolander en SIM managing director Adriaan van Dorp bespreken in een interview de laatste ontwikkelingen binnen het opsporen van financiële criminaliteit. Lees het interview op pagina 50-51 van de Integrated Annual Review 2019.

3. Algemeen beeld van onze geografische voetafdruk

In welke landen en sectoren is ABN AMRO werkzaam en hoeveel medewerkers werken er op de verschillende locaties? Hoe ziet onze kredietportefeuille eruit? Hoe snel groeien onze investeringen in duurzame activa? Een kort overzicht van onze bank vindt u op pagina 8-9 van de Integrated Annual Review 2019.

4. "We zijn pioniers op vlak van koolstofboekhouding"

Lees het interview met CEO Kees van Dijkhuizen.

5. Een 12-maandenoverzicht van uw bank

De terugblik op het afgelopen jaar op pagina 10-11 toont een tijdlijn met de meest toonaangevende gebeurtenissen van 2019. Van de introductie van wearables, de financiering van een mega-wind farm en het tekenen van de UN Principles tot de spectaculaire groei van ons Digital Impact Fund wat verdubbelde in 2019.

6. "Mensen willen dat hun bank veilig en betrouwbaar is. Compliance creëert echt waarde."

Lees het uitgebreide interview met Tom de Swaan, Voorzitter van de ABN AMRO Raad van Commissarissen.

7. Beloningsbeleid in 2019

ABN AMRO heeft een bescheiden beloningsbeleid. De details vindt u op pagina's 160-170 van het Annual Report 2019.

Wilt u meer weten over onze rapporten?

Ga naar onze website en bekijk de verschillende afzonderlijke rapporten voor een volledig overzicht van onze resultaten en activiteiten.

ABN AMRO Press Office
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.