5 min

Nederlandse staat vermindert belang in ABN AMRO Group tot 56%

Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NL Financial Investments, "NLFI"), optredend namens de Nederlandse staat, is overeengekomen om 65 miljoen certificaten van gewone aandelen (de "Certificaten") in ABN AMRO Group N.V. ("ABN AMRO Group") te verkopen voor een bedrag van EUR 23,50 per Certificaat
Nederlandse staat vermindert belang in ABN AMRO Group tot 56%
Nederlandse staat vermindert belang in ABN AMRO Group tot 56%

Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NL Financial Investments, "NLFI"), optredend namens de Nederlandse staat, is overeengekomen om 65 miljoen certificaten van gewone aandelen (de "Certificaten") in ABN AMRO Group N.V. ("ABN AMRO Group") te verkopen voor een bedrag van EUR 23,50 per Certificaat. ABN AMRO deelt niet in de opbrengst van de transactie.

Na de afwikkeling van de transactie neemt het belang van NLFI af van 63% tot 56%. NLFI heeft eerder aangekondigd van plan te zijn het resterende belang in ABN AMRO Group mettertijd te verkopen.

Daarnaast is NLFI met de joint bookrunners overeengekomen dat de resterende aandelen in ABN AMRO Group die door NLFI worden gehouden, onderworpen zijn aan een lock-up periode van 60 kalenderdagen na de afwikkeling. De joint bookrunners kunnen geheel naar eigen inzicht afstand doen van de lock-up.

Na de afwikkeling houdt Stichting Administratiekantoor Continuïteit ABN AMRO Group ("Administratiekantoor ABN AMRO")

ABN AMRO Press Office
Jeroen van Maarschalkerweerd
Senior persvoorlichter, Press & PR

pressrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6288900

ABN AMRO Investor Relations
Dies Donker
Hoofd Investor Relations

investorrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6282282


ABN AMRO Press Office
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.