5 min

MoneYou komt met zichtrekening

Deze maand is MoneYou, de onlinedochter van ABN AMRO, 5 jaar actief in ons land. In die tijd wist de bank maar liefst 50.000. En naast spaarboekjes zullen klanten van onlinebank MoneYou in de toekomst ook een zichtrekening kunnen afsluiten. Hiervoor loopt in Nederland een eerste pilootproject. Loopt dit goed, dan lanceert MoneYou de zichtrekening ook in Duitsland, en nog later in België. Een precieze timing is er nog niet.

Deze maand is MoneYou, de onlinedochter van ABN AMRO, 5 jaar actief in ons land. In die tijd wist de bank maar liefst 50.000 Belgen aan zich te binden, die gemiddeld 50.000 euro op hun spaarboekje hebben staan. En naast spaarboekjes zullen klanten van onlinebank MoneYou in de toekomst ook een zichtrekening kunnen afsluiten. Hiervoor loopt in Nederland een eerste pilootproject. Loopt dit goed, dan lanceert MoneYou de zichtrekening ook in Duitsland, en nog later in België. Een precieze timing is er nog niet.

"Net als bij de spaarboekjes - waarbij MoneYou haar klanten als één van de enigen in België de keuze geeft tussen rekeningen met en zonder getrouwheidspremie (de niet-gereglementeerde spaarboekjes) - wil de bank ook met zichtrekeningen op maat komen. Uit marktonderzoek blijkt dat er nog heel wat behoeften onvoldoende vervuld worden. De vele nieuw samengestelde gezinnen bijvoorbeeld, of jongeren die als zelfstandige meerdere jobs combineren, vragen om meer complexe, hybride rekeningen. Daar willen wij een antwoord op bieden." verklaar Liesbeth Rigter, CEO MoneYou België.

Lees het volledige artikel hier op de website van HLN. (Registratie vereist)

Liesbeth Rigter, CEO ABN AMRO België


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.