5 min

Joachim Aelvoet in De Tijd: vaarwel KIID, welkom KID

De Essentiële Beleggersinformatie, ook wel bekend als Key Investor Information Document (KIID) in het Engels, bevat alle informatie over de kosten die bij het beleggen in gewone beleggingsfondsen komen kijken. Met KIID kunnen beleggers op een uniforme manier fondsen met elkaar vergelijken, zelfs uit verschillende Europese landen. KIID wordt vanaf 31 december 2019 uitgebreid met het Key Information Document (KID).
Joachim Aelvoet in De Tijd: vaarwel KIID, welkom KID
Joachim Aelvoet in De Tijd: vaarwel KIID, welkom KID

De Essentiële Beleggersinformatie, ook wel bekend als Key Investor Information Document (KIID) in het Engels, bevat alle informatie over de kosten die bij het beleggen in gewone beleggingsfondsen komen kijken. Met KIID kunnen beleggers op een uniforme manier fondsen met elkaar vergelijken, zelfs uit verschillende Europese landen.

KIID wordt vanaf 31 december 2019 uitgebreid met het Key Information Document (KID). Het basisprincipe van dit document is om de klant van alle essentiële informatie te voorzien om op een geïnformeerde manier te beleggen in alle verpakte retailbeleggingsproducten en verzekeringsgebaseerde beleggingsproducten.

Wat is nu het verschil tussen beide documenten? Joachim Aelvoet, Country Director Products & Solutions bij ABN AMRO Private Banking, vergelijkt ze voor u in De Tijd.

Het volledige artikel van De Tijd leest u op tijd.be.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.