2 min

Het verrassende rendement van duurzame beleggingen

Klimaatopwarming, armoede, tekort aan grondstoffen… Als maatschappij worden we geconfronteerd met grote uitdagingen. Er moet iets veranderen. De tijd dringt. Willen we onze planeet leefbaar houden, dan moeten we er nú iets aan doen. ABN AMRO Private Banking gelooft heel sterk dat het kan. Door te investeren in duurzame ondernemingen, en u als belegger duurzame oplossingen aan te bieden.

Samengevat

  • Wat is duurzaam beleggen?
  • Wat is het rendement van duurzaam beleggen?
  • Welke beleggingsmogelijkheden zijn er?
Het verrassende rendement van duurzame beleggingen
Het verrassende rendement van duurzame beleggingen

Duurzaam beleggen

Als duurzame belegger investeert u in bedrijven die voldoen aan onze strenge duurzaamheidscriteria. In organisaties die hun impact op de klimaatverandering beperken, die oog hebben voor mensenrechten en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met behoud van rendement

Duurzaam beleggen is verantwoord beleggen. Duurzaam beleggen is investeren in ondernemingen die voorop lopen bij het vinden en behouden van de juiste balans tussen ‘mens, milieu & maatschappij’. Maar ook deze bedrijven kunnen enkel overleven als ze economisch rendabel zijn. En dat zijn ze. Daarom krijgt u ook op uw duurzame beleggingen een mooi financieel rendement.

Helder en transparant

Hoeveel rendement haalt u dan met duurzame beleggingen? Daar zijn we bij ABN AMRO heel open over. Hieronder geven we u een overzicht van de opbrengst van duurzame beleggingen van de afgelopen vijf jaar.

Grafiek duurzaamheid Bruto Q2 NL
Bron: ABN AMRO, referentieperiode 2014 – Q2 2019. Rendement per kalenderjaar, exclusief kosten, commissies, taksen en voorheffingen. De weergegeven rendementen worden berekend op basis van de modelportefeuilles en kunnen dus afwijken van de werkelijke rendementen van de portefeuille van de cliënt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ook duurzaam beleggen

Ja, het resultaat is voor velen verrassend, in de positieve zin. Wilt u ook het verschil maken met uw vermogen? Voor uzelf en voor de generaties die na u komen?

Verschillende beleggingsmogelijkheden

ABN AMRO biedt u verschillende mogelijkheden om duurzaam te beleggen:

  • Duurzaam Beleggingsadvies
    Met beleggingsadvies neemt u zelf de beslissingen over uw investeringen, maar tegelijkertijd doet u een beroep op een beleggingsspecialist voor een tweede mening. ABN AMRO is de enige bank in België die u duurzaam beleggingsadvies aanbiedt.
  • Duurzaam Vermogensbeheer
    Met vermogensbeheer geeft u ons het volledige mandaat om uw belegbare vermogen te beheren. We volgen voor u nauwgezet de financiële markten en analyseren uw beleggingsmogelijkheden. En we houden u regelmatig op de hoogte, dat spreekt voor zich.

Klik hier voor meer informatie over duurzaam beleggen.

Vragen?

Neem contact op met onze private bankers. Zij maken graag tijd voor u vrij om al uw vragen te beantwoorden.

Joachim Aelvoet
Director Products & Solutions
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.