5 min

Het favoriete fonds van Joachim Aelvoet

Op 22 juni heeft Joachim Aelvoet, Hoofd Products & Solutions bij ABN AMRO België zijn favoriete fonds toegelicht in de Fondsenbijlage van De Tijd.
Het favoriete fonds van Joachim Aelvoet
Het favoriete fonds van Joachim Aelvoet

Op 12 juni heeft Joachim Aelvoet, Hoofd Products & Solutions bij ABN AMRO België zijn favoriete fonds toegelicht in de Fondsenbijlage van De Tijd. Je kunt het hieronder teruglezen.

Nordea Global Stable Equities Fund

ISIN-code: LU0112467450
Activaklasse: Wereldwijd Aandelen
Jaarlijkse kosten (2016): 1,91%
Instapkosten: Max 5,00%
Risicoklasse: 1 2 3 4 5 6 7

Na zeven jaar van stijgende koersen heeft de aandelenrally een volwassener stadium bereikt. Hoewel verschillende aandelenindices rond hoogtepunten bewegen, geniet deze activaklasse nog altijd onze voorkeur. Dit fonds streeft naar het verslaan van de globale aandelenmarkten met slechts 2/3de van het risico, wat maakt dat deze oplossing vooral geschikt is voor conservatieve beleggers die op zoek zijn naar een defensief aandelenfonds.

Nordea is de grootste vermogensbeheerder van de Scandinavische landen met 190 Mia Activa onder beheer. Het Global Stable Equities fund wordt beheerd door Claus Vorm en Robert Naess. De filosofie van de beheerders is gebaseerd op de idee dat bedrijven die voorzichtig omgaan met hun kapitaal en die op een conservatieve manier hun activiteit laten groeien, stabielere resultaten laten zien op lange termijn. Wat ook blijkt uit de sterke track record van deze oplossing. Het behaalde vorig jaar een bruto rendement van bijna 13% en zet voorlopig ook dit jaar een sterke performance neer van 5%.

De portefeuille bevat ongeveer 100 aandelen, voornamelijk grote beurskapitalisaties. De aandelen worden geselecteerd op basis van een kwantitatieve screening. Hierbij wordt gekeken naar bedrijven die consistent stabiele inkomsten, dividenden en cashflows generen. De geografische en sectorwegingen zijn het resultaat van de aandelenselectie waardoor sterke afwijkingen ten opzichte van de benchmark (MSCI World) mogelijk zijn. Vandaag resulteert deze benadering in grotere posities in de gezondheidszorg, IT en de telecomsector. De selectiecriteria zorgen ervoor dat er voornamelijk in kwaliteitsaandelen wordt belegd en dat cyclische sectoren minder aanwezig zijn in de portefeuille.

Ondanks de relatief hoge kosten en de sterke groei in omvang van deze strategie, geloven we dat deze oplossing als kernpositie kan dienen in een aandelenportefeuille. Deze stabiele basis kan in functie van de verwachtingen mooi gecombineerd worden met meer cyclische strategieën.

Bron: De Tijd, Fondsenbijlage van 22 juni 2016Joachim Aelvoet
Director Products & Solutions
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.