Partnerships & Events 22 februari 2019

‘Flying Frenchman’ Gael Monfils wint ABN AMRO WTT 2019

Het ABN AMRO World Tennis Tournament mag de Fransman Gael Monfils toevoegen aan de prestigieuze erelijst als 46e winnaar van het toernooi.

De erelijst die in de loop der jaren opgebouwd is met klinkende namen als Roger Federer, Robin Soderling, Tomas Berdich, Andy Murray …

Acrobatisch finale

De Fransman verslaat de Zwitser ‘Stan de man’ Wawrinka, winnaar van 2015, in een zinderende en soms haast acrobatische finale.

Monfils wint de eerste set van Wawrinka (6-3), die zijn eerste finale speelt na zijn knieoperaties in 2017. In de tweede set lijkt het even of Monfils zich verloren geeft, en gaat de overwinning naar de Zwitser (1-6). Maar in de derde en beslissende set herpakt de Fransman zich, en die wint hij overduidelijk met 6-2.

Toptennis

Het is prachtig tennis om naar te kijken. Met het hoogtepunt in de derde set, bij de stand 5-2, 15-0 in het voordeel van Monfils. De bal vliegt van het ene uiterste van de court naar de andere, en de slagen wisselen zich in hoog tempo af. Je kan alleen maar vol bewondering kijken naar de kunde van deze twee tenoren.

Welgemeende knuffel

Ze genieten er zelf ook van. En als het punt uiteindelijk valt in het voordeel van Wawrinka, vallen de twee vrienden elkaar in de armen. Dat is misschien wel het mooiste aan tennis. Spelers die elkaar de overwinning gunnen. De derde set eindigt op 6-2 waarmee Monfils de titel te pakken heeft.

Bekijk hier wat Gael Monfils zelf zegt over zijn deelname en zege.

David Goffin

Onze landgenoot David Goffin werd door diezelfde Monfils in de eerste ronde naar huis gespeeld. Goffin doet het anders goed op het ABN AMRO WTT; in 2018 bereikt hij de halve finale (waarin hij door blessureleed moet opgeven) en in 2017 wordt hij tweede, Jo-Wilfried Tsonga wint het toernooi.

Vive La France, ook in het rolstoeltennis

Ook de winnaar van het rolstoeltennis is een Fransman. Stephane Houdet verslaat Joachim Gerard met 3-6, 6-4 en 7-6(5).

Het is een droomtoernooi voor Houdet want ook de overwinning van het dubbelspel is voor hem, samen met zijn compagnon Nicolas Peifer. De overwinningen van 2017 en 2016 staan eveneens op naam van dit Franse duo.

ABN AMRO WTT 2020

Noteer alvast de datum van volgend jaar, dan vindt het ABN AMRO WTT toernooi plaats van 9-17 februari, opnieuw in Ahoy Rotterdam.

Klik hier voor alle info over het ABN AMRO WTT.

Auteur

Anoek Brekelmans

Event Manager