5 min

Erik Joly in het ochtendnieuws van Radio 1 over de dalende beurzen

Vanochtend werd Erik Joly in het nieuws van Radio 1 gevraagd om een reactie te geven op de dalende beurzen. Want na de Amerikaanse en Aziatische beurzen, zijn ook de Europese beurzen bij opening naar beneden gedonderd.
Erik Joly in het ochtendnieuws van Radio 1 over de dalende beurzen
Erik Joly in het ochtendnieuws van Radio 1 over de dalende beurzen

We kunnen er niet omheen, de beurzen doen het de laatste tijd niet goed. De Dow Jones-index leed gisteren een verlies van maar liefst 4,6%. En ook de Aziatische beurzen kleurden rood. Het was vanochtend dan ook gespannen afwachten of de Europese beurzen deze neerwaartse trend zouden volgen.

Radio 1 contacteerde Erik Joly, Chief Economist, tijdens het ochtendnieuws toen bleek dat na de Amerikaanse en Aziatische beurzen, ook de Europese beurzen bij opening naar beneden zijn gedonderd. Brussel is bijvoorbeeld geopend met een verlies van 3,7%. Alle aandelen van de BEL20 staan in het rood. Ook Amsterdam, Parijs en Frankfurt tekenden verliezen op van meer dan 3%. Echter hoeven beleggers zich niet meteen zorgen te maken. Erik Joly: “De volatiliteit is toegenomen, maar het fundamentele plaatje blijft ongewijzigd. Dat wil zeggen dat de wereldwijde economische groeivooruitzichten op dit ogenblik onaangetast zijn en de winstcijfers van de bedrijven blijven goed. Er is dus geen reden tot paniek”.

Herbeluister het nieuwsfragment hier.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.