1 min

Duurzaam beleggen rendeert niet: mythe of realiteit?

Over duurzaam beleggen leeft het idee dat het minder rendabel zou zijn dan gewoon beleggen. We kunnen u meteen verklappen dat dit een mythe is. In het verleden is gebleken dat duurzaam beleggen op een termijn van vijf à zeven jaar minstens even rendabel is als gewoon beleggen. Er zijn zelfs almaar meer studies die aantonen dat duurzame investeringen beter renderen dan traditionele beleggingen.

Samengevat

  • Hoe definiëren wij duurzaam beleggen?
  • Wat maakt duurzaam beleggen zo rendabel?
Duurzaam beleggen rendeert niet: mythe of realiteit?
Duurzaam beleggen rendeert niet: mythe of realiteit?

Hoe definiëren wij duurzaam beleggen?

Als bank nemen wij onze verantwoordelijkheid om de sustainability shift te versnellen. Dit doen we onder andere door het kapitaal dat ons is toevertrouwd duurzaam te investeren, maar ook door duurzame ondernemers te ondersteunen.

Wanneer onze specialisten bepalen of een investering duurzaam is, kijken ze vooral naar de intentie van een bedrijf: hoe ondersteunt dit bedrijf de shift naar sustainability? Staat het open voor wijzigingen in hun beleid, productieproces …?

We kiezen voor bedrijven die:

  • De juiste instelling hebben om (een positieve) impact te maken.
  • Onze klanten extra financieel rendement kunnen bieden.

Wilt u meer weten over de verschillende factoren die wij meenemen in onze beslissing? Lees dan dit artikel over duurzaam investeren in de komende jaren.

Wat maakt duurzaam beleggen zo rendabel?

De shift naar duurzaamheid is geen trend, het is een fundamentele maatschappelijke verandering. Bedrijven die niet mee zijn met deze shift, zijn naar onze mening niet toekomstbestendig. Dit maakt dat investeren in bedrijven die niet duurzaam ondernemen een onverstandige keuze is.

Duurzaam beleggen is dus eigenlijk niet meer dan logisch. We verwachten dan ook dat duurzaam beleggen binnen een aantal jaar de standaard zal zijn. Om onze specialisten hierop voor te bereiden, volgen zij allemaal een opleiding in samenwerking met Oxford University, zodat hun kennis over duurzaam beleggen up-to-date is.

Wilt u, net als onze specialisten, op de hoogte blijven van de laatste trends op het vlak van duurzaam beleggen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Joachim Aelvoet
Director Products & Solutions
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.