2 min

De voordelen van discretionair vermogensbeheer

U wilt uw vermogen slim inzetten. Voor toekomstgerichte vermogensopbouw volstaat een klassieke spaarrekening al lang niet meer. Wilt u beleggen, maar hebt u geen tijd of kennis om u zelf op de financiële markten te begeven? Met discretionair vermogensbeheer halen onze experten u alle werk uit handen. Zo kunt u samen met uw (klein)kinderen genieten, terwijl wij instaan voor de opvolging van uw beleggingsplan. Uiteraard staat u nog steeds mee aan het stuur.

Samengevat

  • Met discretionair vermogensbeheer kiest u voor beleggen in alle comfort
De voordelen van discretionair vermogensbeheer
De voordelen van discretionair vermogensbeheer

De voordelen:

  • U kunt vertrouwen op de jarenlange kennis en ervaring van onze financiële experten. Samen met u zorgen ze voor een duidelijk beleggingsplan en kiezen ze het passend mandaat. Zij combineren aandelen, obligaties, fondsen en liquiditeiten op zo’n manier dat de verschillende activaklassen en subklassen elkaar versterken. Doordat zij er dagelijks mee bezig zijn kunnen ze uw rendement voor de lange termijn optimaliseren.
  • Wanneer het op beleggen aankomt, kan het verleidelijk zijn om emotioneel te reageren op bewegingen binnen de markt. Dit kan op de korte termijn goed uitpakken, maar heeft op de lange termijn zelden het gewenste effect. Gelukkig verliest uw vermogensbeheerder nooit de lange termijn uit het oog en volgen ze het beleggingsplan dat samen met u werd opgesteld. Beslissingen worden zo rationeel en zo objectief mogelijk genomen door een globaal investeringscomité dat minstens twee keer per maand samenkomt. Zo hoeft u niet wakker te liggen van de fluctuerende markt.
  • U kunt erop vertrouwen dat uw vermogen in goede handen is. Kapitaal op uw spaarrekening is goed en aangeraden voor een snelle buffer, maar draagt niet bij aan de groei van uw vermogen. Een onderschatte ‘vijand’ is immers inflatie omdat het in zekere zin onzichtbaar is en zich beweegt als een schildpad. Toch heeft dit een enorm, nadelig effect op uw koopkracht. Wij zorgen ervoor dat er activa in uw portefeuille aanwezig zijn die positief bijdragen aan de groei van uw vermogen.
  • Heeft u een vraag over het beheer van uw portefeuille? Dan kunt u altijd bij uw portefeuillebeheerder terecht. Daarnaast ontvangt u elk kwartaal een uitgebreid en transparant rapport met daarin het rendement, de samenstelling en een overzicht van de kosten van uw portefeuille. Op jaarbasis overlopen wij bovendien nog eens samen uw doelstellingen en bekijken we of er aanpassingen nodig zijn.

“We vinden het belangrijk om echt in contact te staan met onze cliënten. Soms bent u als cliënt ongerust over het rendement van uw portefeuille of wilt u begrijpen waarom we een bepaalde beslissing nemen. Bij ons kunt u dan altijd uw portefeuillebeheerder contacteren. Deze toegankelijkheid is een groot voordeel”, zegt Rudy Vermeersch, hoofd vermogensbeheer bij ABN AMRO België Private Banking.

Meer weten?

Onze experten staan u graag te woord. Maak vrijblijvend een afspraak en maak kennis met ons aanbod binnen vermogensbeheer.

Rudy Vermeersch
Head of Portfolio Management
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.