5 min

Duurzaam beleggen: Goed voor de wereld, goed voor uzelf

Klimaatopwarming, armoede, tekort aan grondstoffen... De tijd dringt. Willen we onze planeet leefbaar houden, dan moeten we er nú iets aan doen. ABN AMRO gelooft heel sterk dat het kan. Door te investeren in duurzame ondernemingen, en beleggers duurzame oplossingen aan te bieden. Velen onder u hebben de weg naar duurzaam beleggen al gevonden, u hoeven we niet meer te overtuigen. Met onze duurzaamheidscampagne die deze week van start gaat en onder andere te zien is in De Tijd en L’Echo, willen we ook de eerder afwachtende beleggers over de streep trekken.

Klimaatopwarming, armoede, tekort aan grondstoffen… De tijd dringt. Willen we onze planeet leefbaar houden, dan moeten we er nú iets aan doen. ABN AMRO gelooft heel sterk dat het kan. Door te investeren in duurzame ondernemingen, en beleggers duurzame oplossingen aan te bieden. Velen onder u hebben de weg naar duurzaam beleggen al gevonden, u hoeven we niet meer te overtuigen. Met onze duurzaamheidscampagne die deze week van start gaat en onder andere te zien is in De Tijd en L’Echo, willen we ook de eerder afwachtende beleggers over de streep trekken.

Duurzaam beleggen met behoud van rendement

ABN AMRO is geen ngo en een liefdadigheidsinstelling evenmin. We zijn een bank. Maar ook als bank kunnen we – samen met u – bijdragen tot een betere wereld. Door duurzame bedrijven financieel te steunen zodat zij kunnen groeien. Waardoor zij op hun beurt, u als verantwoorde belegger, een mooi rendement opleveren.

Goed voor de wereld, goed voor uzelf

Als duurzame belegger investeert u in organisaties die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. Het zijn organisaties die hun verantwoordelijkheid opnemen, die hun impact op de klimaatverandering beperken, die oog hebben voor mensenrechten en voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is goed voor de wereld, en goed voor uzelf.

Van traditionele naar future proof bank

Door onze focus op duurzaamheid stappen we enigszins af van het model van de traditionele bank. We zijn ervan overtuigd dat dit de enige juiste langetermijnvisie is. Future proof, want ABN AMRO wil ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen, als duurzame bank die bijdraagt aan een leefbare planeet. Een groene planeet die ook onze kinderen en hun kinderen mooie perspectieven biedt.

Duurzaamheidsvisie ABN AMRO

Wilt u meer weten over de duurzaamheidsvisie van ABN AMRO?

Bekijk de video waarin Tjeerd Kumpelman tijdens onze Sustainability Soirées in november vorig jaar, de duurzaamheidsvisie van onze bank haarfijn uit de doeken doet.

Diezelfde avond sprak futurist Rudy De Waele over de cruciale link tussen duurzaamheid en technologie.

Ook duurzaam beleggen?

Wilt u ook duurzaam beleggen? Neem contact op met onze private bankers. Zij maken graag tijd voor u vrij.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.