Partnerships & Events 16 maart 2017

Braxgata organiseert Super Sunday!

De voorbije jaren heeft hockey in België steeds meer aan populariteit gewonnen. Een verhoogde aandacht die ongetwijfeld mede te danken is aan het EK Hockey dat in 2013 in België plaatsvond en natuurlijk de sportieve prestaties van onze Red Lions op de Olympische Spelen te Rio in de zomer van 2016. Op zondag 19 maart organiseert hockeyclub Braxgata daarom Super Sunday, een dag volledig in het teken van tophockey, met een lezing gegeven door Ageeth Boomgaardt én een aantal spannende matchen op het programma!

Interesse? Schrijf u in via braxgata@skynet.be

Ageeth Boomgaardt

Ageeth Boomgaardt is een voormalig Nederlands tophockeyster. Tijdens haar carrière speelde ze maar liefst 192 interlands en behaalde ze 86 doelpunten voor de Nederlandse hockeyploeg. Ze nam met de nationale ploeg van Nederland deel aan de Olympische Spelen van Sydney 2000 en Athene 2004, waar ze respectievelijk de bronzen en de zilveren medaille won. Daarnaast won ze met de nationale ploeg twee keer zilver op het WK hockey en twee keer goud op het EK hockey.

Na haar carrière ging Boomgaardt verder als coach en was ze o.a.  bondscoach van het Nederlands meisjes A en assistent-bondscoach van het Nederlandse dameselftal dat in 2014 wereldkampioen werd. Vanaf juni 2016 is ze nu ook bondscoach van de Belgische nationale damesploeg.

 Braxgata

De Dames van Braxgata zijn goed op dreef! De landskampioen 2016 doet zijn titel in 2016-2017 eer aan en staat met 40 punten op een comfortabele eerste plaats in de competitie. De Dames van Gantoise houden echter goed stand op de tweede plaats en het zou wel eens een spannende match kunnen worden!

 De jonge ploeg van de Heren van Braxgata had een moeizame start van het seizoen, maar herpakte zich juist voor de winterstop. De laatste 2 matchen hebben ze het wederom lastig gehad en kunnen ze alle steun gebruiken. Op zondag 19 maart nemen ze het op tegen het sterke Daring. Zij staan momenteel op de 6e plaats in de Nationale herencompetitie. Spanning verzekerd!

Programma

11.30 uur             Ontvangst in het restaurant van het Braxhouse

12.00 uur             Match Dames Braxgata – Gantoise

13.30 uur             Lunchbuffet met aansluitend een lezing over tophockey door Ageeth Boomgaardt,

                            bondscoach van de Belgian Red Panthers.

15.00 uur             Match Heren Braxgata – Daring

 

 

Auteur

Anoek Brekelmans

Event Manager