1 min

Blue Monday: bestaat deze echt?

Het is vandaag Blue Monday, zogezegd de meest deprimerende dag van het jaar. De gezelligheid van de feestdagen ligt achter ons, de goede voornemens zijn ondertussen vaak de mist in, het weer is slecht, de dagen zijn donkerder dan de rest van het jaar en de vakanties lijken nog ver weg.

Samengevat

  • Wat is Blue Monday?
  • Redenen voor optimisme
Blue Monday: bestaat deze echt?
Blue Monday: bestaat deze echt?

Wat is Blue Monday?

Blue Monday is ooit in het leven geroepen door een Britse psycholoog die een onzinnige rekensom bedacht om de meest deprimerende dag van het jaar uit te rekenen. De formule bestaat uit maten die voor het weer (W) staan, voor de schulden (D), voor het salaris (d), voor hoelang geleden het kerstmis was (T), voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt (Q), voor het motivatieniveau (M) en voor het gevoel om actie te ondernemen (Na).

Bluemondayformule fadf4512e5bf68adaad5e1f7a6400d24 800

Een somber gevoel in januari is voor veel mensen herkenbaar. Buiten is het druilerig, de dagen zijn donker en kort. We gaan in het donker naar kantoor, brengen er de hele dag door en keren in het donker terug huiswaarts.

Is vandaag écht zo'n deprimerende dag?

Nee, wij zien veel redenen voor optimisme!

  • Voorzichtig positieve vooruitzichten voor het beleggingsjaar 2020. Bekijk de video over onze Beleggingsstrategie door onze Chief Economist, Erik Joly.
  • De effectentaks is vorig jaar oktober afgeschaft. Dit jaar betaalt u niet langer belasting over uw effecten.
  • Bijdragen aan Duurzaamheid: Zie de signalen!
  • Vorige week werd de opvolger van Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO, bekend: Robert Swaak
  • ABN AMRO België is een boeiend partnership aangegaan met Ashoka. Met het "Impact Programme 2020" lanceren Accenture, Ashoka & ABN AMRO België een uniek Belgisch accelerator programma om sociaal ondernemerschap te ondersteunen en 'changemakers' te begeleiden in hun ambitie om een duurzame impact te maken op onze maatschappij. Change for better, for generations to come.
  • Het aanbod aan kwaliteitsrestaurants in België is groter én lekkerder dan ooit! (bron: Gault&Millau 2020)
  • Tot slot delen we graag deze video van de Nederlandse Journalist Charles Groenhuysen, door BrightVibes. Hij legt uit dat binnen de journalistiek enkel het negatieve nieuws wordt gebracht. Hij legt uit dat er veel positieve ontwikkelingen zijn en inpireert ons te focussen op positiviteit.
Lia van der Lingen
Lia van der Lingen
Online Manager
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.