2 min

Beyond banking - ABN AMRO duurzame partner van Ashoka

Dat ABN AMRO volop inzet op duurzaamheid, dat wist u al. Wij geloven in Banking for better, for generations to come. Maar naast duurzaam beleggingsadvies en dito investeringen, zetten we nu een stap in een andere richting. Als duurzame partner van Ashoka treden we buiten onze core business. We gaan beyond banking.

Samengevat

  • ABN AMRO goes Beyond Banking
  • Ashoka Impact Programme 2020
  • Coaching social entrepreneurs
Beyond banking - ABN AMRO duurzame partner van Ashoka
Beyond banking - ABN AMRO duurzame partner van Ashoka

Beyond banking

Op welke andere manier kunnen we als bank impact maken op een duurzamere wereld? Dat is de vraag die we ons gesteld hebben. Wij zijn niet over een nacht ijs gegaan om hierop een antwoord te formuleren. Uiteindelijk kwamen we uit bij Ashoka. Ashoka is een wereldwijde organisatie, opgericht in 1980 door een manager bij McKinsey, vanuit het idee dat de grootste kans op slagen om de wereld te verbeteren, bij sociale ondernemers ligt. Bij mensen met een innovatieve oplossing voor een diep verankerd, globaal maatschappelijk probleem.

Duurzame ondersteuning van sociale entrepreneurs

Soms hebben deze entrepreneurs nood aan ondersteuning, niet in de vorm van financiële middelen, maar in de vorm van kennis op het gebied van ondernemerschap of strategievorming. Daarom brengt Ashoka hen in contact met bedrijven of organisaties die hen hierin kunnen bijstaan. ABN AMRO België draagt hieraan bij door gepersonaliseerde coaching aan te bieden. De rol van coach bestaat er hoofdzakelijk in om de start-up tijdelijk in te pluggen in het grote corporate netwerk van ABN AMRO, vol kennis en ervaring.

Impact Programme 2020: klimaatverandering

De klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waar we vandaag mee geconfronteerd worden. De tijd dringt, de schade aan de mensheid en aan de natuur is nu al aanzienlijk. Het Ashoka Impact Programme 2020 is dan ook volledig gericht op sociale ondernemers die zich richten op circulaire, innovatieve modellen en oplossingen voor een inclusieve en duurzame toekomst.

Coaching van 10 sociale entrepreneurs

Een jury selecteert 10 entrepreneurs die van maart tot juli 2020 intensief begeleid worden door Ashoka, ABN AMRO en Accenture. Samen met Ashoka en Accenture zet ABN AMRO de schouders onder dit programma. We treden op als coach en ondersteunen de geselecteerde entrepreneurs bij het opstellen van hun business plan, het uitrollen van hun organisatiemodel en het bepalen van hun kernprocessen.

Bent u een changemaker?

Bent u een sociale entrepreneur met impact in België? Hebt u een innovatief idee, een sterk team en hebt u uw sociaal of duurzaam engagement al bewezen? Stel u kandidaat voor het Impact Programme 2020! Klik hier voor alle info over het Impact Programme 2020

Changemakers binnen uw netwerk?

U heeft zelf een ander profiel maar u kent wel iemand binnen uw netwerk die hiervoor in aanmerking komt? Stuur dit bericht dan gerust door!

Hebt u vragen?

Klik hier voor meer informatie over Ashoka.

En neem gerust contact met ons op als u vragen hebt of meer informatie wenst.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.