1 min

Antwerpse Pride voor diversiteit en gelijkheid

Na Amsterdam vorige week, is het van 7 tot 11 augustus de beurt aan Antwerpen voor de Pride. Waar de Pride vroeger een evenement gericht was op onze homoseksuele medemens, is het vandaag uitgegroeid tot een kleurrijke oproep voor diversiteit in het algemeen. Gelijkheid voor iedereen, ongeacht je seksuele geaardheid, afkomst of geloofsovertuiging.

Samengevat

  • diversiteit
  • gelijkheid voor iedereen
  • vrouwen aan de top
Antwerpse Pride voor diversiteit en gelijkheid
Antwerpse Pride voor diversiteit en gelijkheid

Diversiteit is een verrijking

ABN AMRO vindt die gelijkheid binnen de bank belangrijk. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij. Sterker nog: het is een noodzaak om relevant te blijven, dat geldt voor elke organisatie en voor ieder bedrijf. Collega’s van andere origine, met diverse achtergronden, inzichten en voorkeuren helpen ons daarbij.

Wees jezelf en voel je goed

Dat je mag zijn wie je bent. Ook op je werk. Het klinkt zo eenvoudig maar het is niet altijd en overal een evidentie. Toch is het voor iedereen beter als collega’s zich goed voelen in hun vel. Als je elkaar accepteert zonder voorwaarden, en mekaar waardeert voor wat je doet. We zijn tenslotte allemaal mensen. En samen bereiken we veel meer.

We verzinnen het niet zelf

Over het goed voelen op je werk, diversiteit en inclusie deden onze collega’s in Nederland een interne rondvraag. Alle antwoorden werden genoteerd op gekleurde kleefbriefjes. Met die post-it’s werd het hoofdkantoor in Amsterdam omgetoverd tot een regenboog. Meteen een mooie ondersteuning voor de Pride.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Ook in België hielden we een kleine enquête. We vroegen of medewerkers van ABN AMRO zichzelf kunnen zijn op het werk; of ze diversiteit op het werk ondersteunen en wat #workplacepride voor het betekent. Enkele antwoorden:

Shape Created with Sketch.
I believe that each individual is valuable and a mix of different opinions and backgrounds can bring a very refreshing and creative proposition.
Shape Created with Sketch.
Shape Created with Sketch.
I can be totally myself and my gender or sexuality doesn't determine my work-ethics. Nonetheless is it nice to feel accepted as a gay person.
Shape Created with Sketch.
Shape Created with Sketch.
A place to work where we respect each other and value each opinion.
Shape Created with Sketch.

Vrouwen aan de top

Gendergelijkheid (in hoge functies) hoort voor ons ook thuis in dit thema. Wat dat betreft zijn we er in 2019 nog niet helemaal. Zeker niet in het mannenbastion wat de financiële wereld decennialang was. Toch veroveren vrouwen langzaam maar zeker steeds hier hun plaats. ABN AMRO Private Banking België geeft met haar vrouwelijke CEO - Solange Rouschop – wel het goede voorbeeld. En daar zijn we heel trots op!

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.