2 min

Als enige in België: Duurzaam Beleggingsadvies!

ABN AMRO Private Banking België is een ondernemende bank die samen met haar cliënten wil bijdragen aan een beter milieu, een gezondere samenleving en aan de circulaire economie. Duurzaamheid is dus een belangrijk thema. Zo belangrijk dat het opgenomen is in de strategie van onze bank: Banking for better, for generations to come. Hoe vertaalt zich dat naar de beleggingen? (Hoe) kunnen cliënten bijdragen aan een betere wereld? We vragen het Sepp Biermans, Product Manager Investments.

Samengevat

  • Wat houdt duurzaam beleggingsadvies in?
  • Voor wie is duurzaam beleggingsadvies geschikt?
  • Hoe zijn de rendementen?
Als enige in België: Duurzaam Beleggingsadvies!
Als enige in België: Duurzaam Beleggingsadvies!

Wat heeft ABN AMRO duurzame beleggers te bieden?

Speciaal voor duurzame beleggers hebben we onze dienstverlening verder uitgebreid. U kan nu zowel kiezen om duurzaam te beleggen binnen vermogensbeheer als binnen beleggingsadvies. Voor deze laatste geldt dat ABN AMRO de enige bank in België is die deze vorm van duurzaam beleggen aanbiedt.

Wat houdt duurzaam beleggingsadvies in?

Met duurzaam beleggingsadvies neemt u zelf de beslissingen over uw investeringen, ondersteund door een persoonlijke beleggingsadviseur. U vertrouwt op uw eigen expertise en kennis van de financiële wereld, maar tegelijkertijd doet u een beroep op een beleggingsspecialist voor een tweede mening. Samen wisselt u van gedachten over uw beleggingsvragen en uw beleggingsdoelen, waarbij rekening wordt gehouden met een aantal duurzaamheidscriteria, maar u kiest zelf hoe u uw beleggingen verdeelt en structureert. U beslist, maar u staat er niet alleen voor.

Waarin kan je investeren?

Binnen Duurzaam Beleggingsadvies geven wij de voorkeur aan gespreid beleggen via duurzame beleggingsfondsen en/of trackers in iedere beleggingscategorie. Indien gewenst, kunnen er accenten gelegd worden door te beleggen in duurzame individuele aandelen en obligaties, die voorzien zijn van een duurzaamheidsindicator. Hierbij focussen we dan op de meest vooruitstrevende bedrijven die aandacht hebben voor mens, milieu en maatschappij. Instrumenten met een slechte duurzaamheidsindicator daarentegen adviseren we om niet op te nemen in deze duurzame portefeuille.

Voor wie is duurzaam beleggingsadvies geschikt?

Eigenlijk voor iedereen, want het is echt wel tijd om de klik te maken en te beseffen dat we als maatschappij geconfronteerd worden met grote uitdagingen. We moeten nu reageren.

Duurzaam beleggen is dus voor cliënten die zelf de touwtjes in handen willen houden en voor wie beleggen meer is dan louter vermogensgroei. Voor beleggers die willen investeren in duurzame organisaties, in bedrijven die niet alleen financieel maar ook maatschappelijk rendement nastreven. Kortom voor cliënten die met hun beleggingen het verschil willen maken en die begrepen hebben dat investeren vandaag, investeren in de toekomst is.

En hoe zit het met het rendement op duurzame beleggingen?

Dat is een goede vraag. En het antwoord is positiever dan je misschien zou verwachten; het rendement op duurzame beleggingen loopt ongeveer gelijk met dat van de reguliere beleggingen. Dus, welk argument heb je dan nog om het niet te doen?

Wilt u ook het verschil maken?

Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Sepp Biermans
Sepp Biermans
Product Manager Investments
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.