2 min

Acht highlights uit ons jaarverslag 2021

Vandaag publiceert ABN AMRO het jaarverslag over 2021. Een helder verhaal over hoe we er als bank voor staan. Het ‘Integrated Annual Report 2021’ biedt een overzicht van onder meer onze strategische keuzes, de uitdagingen in de wereld om ons heen, de behaalde resultaten en de gestelde doelen. Aanvullend publiceren we een aantal rapporten over specifieke onderwerpen, zoals het Impact Report en de Social Impact & Human Rights Update. Hieronder een greep uit de onderwerpen die aan bod komen.

Samengevat

  • Interview met o.a. CEO Robert Swaak & CFO Lars Kramer
  • Wat is onze impact op de wereld om ons heen?
  • Wat is onze strategie en wat zijn onze doelstellingen?
Acht highlights uit ons jaarverslag 2021
Acht highlights uit ons jaarverslag 2021

1. “Ik heb veel bewondering voor de creatieve, innovatieve en daadkrachtige manier waarop veel van onze klanten met verandering omgaan”

Onze ceo Robert Swaak kijkt terug op het jaar 2021, de pandemie en de uitvoering van de strategie. Lees het interview met Robert uit het Integrated Annual Report 2021.

2. Wat is onze impact op de wereld om ons heen?

Ook dit jaar geven we inzicht in de waarde voor álle belanghebbenden: naast investeerders ook klanten, medewerkers en de maatschappij. Dat gaat bijvoorbeeld over het welzijn van onze klanten, onze ecologische voetafdruk of de ontwikkeling van onze medewerkers. Het Impact Report laat zien op welke gebieden we positieve waarde creëren, maar ook waar we moeten verbeteren. Lees het in het Impact Report 2021 (Engelstalig).

3. Wat is onze strategie?

Onze strategie is gebaseerd op drie strategische pijlers: de klantervaring, duurzaamheid en een toekomstbestendige bank. Samen vormen ze de leidraad bij het waarmaken van onze purpose: Banking for better, for generations to come. Deze purpose is het kompas bij alles wat we doen. Lees de achtergronden bij onze strategie.

4. "We hebben veel vooruitgang geboekt, en nu komt het moeilijke deel: de hele bank mobiliseren om onze strategie waar te maken en een prestatiegedreven organisatie te worden"

Lars Kramer vertelt over zijn eerste jaar als Chief Financial Officer van ABN AMRO en blikt vooruit naar 2022. Lees het interview met Lars uit het Integrated Annual Report 2021.

5. Wat zijn onze doelstellingen?

Om onze strategie kracht bij te zetten hebben we voor 2024 duidelijke doelen gesteld. Deze hebben betrekking op ons financiële resultaat en onze drie strategische pijlers. Bekijk het overzicht met onze doelstellingen.

6. “De financiering van ABN AMRO gaf ons een echte stimulans”

Egmond Plastic produceert onderdelen voor onder andere de lucht- en ruimtevaartindustrie. Algemeen directeur Richard Brandwijk vertelt hoe de financiering van ABN AMRO bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen van zijn bedrijf. Lees zijn ervaring.

7. In wat voor omgeving opereerden we in 2021?

Onze operationele omgeving is sterk veranderd in 2021. Economieën kwamen de klappen van de pandemie te boven. Tegelijkertijd groeide het belang van maatschappelijke kwesties en milieuproblematiek. In de financiële sector nam het gebruik van data en digitale technologieën vanwege de pandemie versneld toe. Lees het hele verhaal.

8. "ABN AMRO heeft heldere duurzaamheidsdoelstellingen – die wegen ook mee in onze beoordeling van de Executive Board"

Met alleen een Executive Board kan de bank de klant beter van dienst zijn, vindt de voorzitter van onze Raad van Commissarissen Tom de Swaan. Lees het hele interview uit het Integrated Annual Report 2021.

Download de volledig rapporten

Wilt u meer weten over een van deze onderwerpen? Op de downloadpagina vindt u de volledige rapportages van 2021.

ABN AMRO Press Office
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.