2 min

Acht highlights uit ons jaarverslag

Vandaag, woensdag 10 maart, publiceert ABN AMRO het jaarverslag over 2020. Een helder en toegankelijk verhaal over hoe we er als bank voor staan.

Samengevat

  • ABN AMRO publiceert het jaarverslag 2020.
Acht highlights uit ons jaarverslag
Acht highlights uit ons jaarverslag

Sinds enkele jaren heeft ABN AMRO een zogenaamde ‘core en more’ aanpak. Het ‘core’-document (Integrated Report 2020) biedt een overzicht van onder meer onze strategische keuzes, de uitdagingen in de wereld om ons heen, de behaalde resultaten en de gestelde doelen. In het jaarverslag en de jaarrekening leest u over de financiële en niet-financiële resultaten. Daarnaast publiceren we een aantal ‘more’-rapporten, zoals het Human Rights Report en het Impact Report. We geven u graag acht highlights mee.

1. “We kunnen niet alles voor iedereen doen. We moeten keuzes maken”

Robert Swaak vertelt over zijn eerste jaar als CEO van ABN AMRO - en zijn plannen om van ABN AMRO een persoonlijke bank in de digitale tijd te maken. Lees het interview met Robert uit het Integrated Report 2020.

2. Onze strategie: Een persoonlijke bank in de digitale tijd

Onze strategie is geworteld in onze purpose: Banking for better, for generations to come. In 2020 hebben we onze strategie aangescherpt. We gaan digitale diensten en data gebruiken om dichter bij onze klanten te komen. Daarmee sluiten we aan bij de belangrijke momenten in hun leven. Lees de details van onze strategie uit het Integrated Report 2020.

3. Respect voor mensenrechten inbedden in onze dagelijkse business

Onze verantwoordelijkheid om mensenrechten te respecteren is geïntegreerd in onze dagelijkse activiteiten. Een team van interne experts is verantwoordelijk voor het beheer van ons bankbrede mensenrechtenprogramma. Maar zaken doen met respect voor mensenrechten is een verantwoordelijkheid van alle ABN AMRO-collega’s. Lees hoe we dat doen vanaf pagina 20 van het Human Rights Report 2020.

4. Welke impact hebben we eigenlijk?

Ook dit jaar meten we weer de impact van onze activiteiten op onze stakeholders en de wereld om ons heen. Welk effect hebben onze activiteiten bijvoorbeeld op het milieu? Het Impact Report laat zien op welke gebieden we positieve waarde creëren, maar ook waar we moeten verbeteren. Lees het in het Impact Report 2020.

5. “In de coronacrisis heeft de bank enorme veerkracht getoond"

Met de aangescherpte strategie heeft ABN AMRO de juiste richting gekozen, vindt Tom de Swaan, voorzitter van onze Raad van Commissarissen. Lees het interview uit het Integrated Report 2020.

6. Terugblik op 2020

We kijken kort terug op de belangrijkste gebeurtenissen in 2020. Van de Covid-19-pandemie tot de aanstelling van onze nieuwe CEO, en van de strategie-review tot nieuwe partnerships. Bekijk onze terugblik op 2020.

7. “Maar weinig mensen hadden rekening gehouden met een pandemie op deze schaal."

Na een jaar met een ongekende crisis vertelt onze Chief Risk Officer Tanja Cuppen over ons risicobeheer - en de vooruitzichten voor 2021. Lees het interview uit het Integrated Report 2020.

8. Onze bank in één oogopslag

In welke landen en klantsegmenten is ABN AMRO actief en hoeveel collega’s werken daar? Hoe is onze kredietportefeuille verdeeld en hoe hard groeien onze duurzame beleggingen? U scant het snel vanaf pagina 6 van het Integrated Report 2020.

Download onze verslagen

Wilt u meer weten over specifieke onderwerpen die in 2020 een belangrijke rol speelden? Download de volledige rapporten op onze website.

ABN AMRO Press Office
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.