2 min

ABN AMRO wint Euromoney Awards voor onder andere ‘Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance’

In Londen werd ABN AMRO door Euromoney uitgeroepen tot winnaar van twee prestigieuze prijzen, de Euromoney Awards for Excellence, waaronder voor ‘Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance’ naast die voor ‘The Netherlands’ Best Investment Bank’, die eerder in 2016 en in 2017 al in de wacht was gesleept.

Samengevat

  • Award voor ‘Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance’
  • Award voor ‘The Netherlands’ Best Investment Bank’
ABN AMRO wint Euromoney Awards voor onder andere ‘Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance’
ABN AMRO wint Euromoney Awards voor onder andere ‘Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance’

Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO: “Samen met onze klanten kunnen we een positieve impact hebben op de verduurzaming van de maatschappij. Met het winnen van de prijs voor Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance krijgen we erkenning voor de koers die we hebben ingezet. Ik zie dit ook als een aanmoediging om onze inspanningen op dit belangrijke gebied voort te zetten. Dat we nogmaals de prijs voor The Netherlands’ Best Investment Bank in de wacht hebben gesleept, is belangrijke erkenning: met dank aan onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen en aan onze medewerkers voor hun inzet en harde werk.”

Bij de ceremonie waren Fred Bos (Senior Managing Director Commercial Finance and Sustainability) en Vincent Goedegebuure (Global Head of Client Coverage) aanwezig om de prijzen namens ABN AMRO in ontvangst te nemen.

“Hoewel veel banken in West-Europa zich bezighouden met duurzaam financieren, zijn maar bij een zeer klein aantal alle onderdelen van de organisatie gericht op milieu- of maatschappelijke impact. Als beste bank voor duurzaam financieren in West-Europa is ABN AMRO daar één van,” aldus Euromoney.

Euromoney: ‘Nog altijd blijkt dat ABN AMRO, de beste investment bank van Nederland, in de eigen markt voorop loopt. De bank werkt er niet alleen hard aan haar aandeel op de thuismarkt te behouden, maar ook om ervoor te zorgen dat Corporate & Institutional Banking als geheel duurzaam is als het gaat om de eigen winstgevendheid en de impact op het milieu.”

ABN AMRO heeft diverse initiatieven ontplooid om de duurzaamheidstransitie te versnellen. Zo heeft de bank het bedrag aan duurzame financiering dat zij tot 2020 beschikbaar stelt voor zakelijke klanten verhoogd naar EUR 3 miljard. ABN AMRO verzorgt al vele jaren duurzame beleggingen aan klanten en vanaf 2018 zijn duurzame beleggingen de standaardoptie voor nieuwe klanten van Private Banking in Nederland. Het resultaat tot nu toe: EUR 15 miljard aan duurzame beleggingen. ABN AMRO behoort tot de beste vijf banken als het gaat om groene obligaties die in euro’s luiden, en de bank is als enige structurering-adviespartij van Nederland betrokken bij de eerste groene overheidsobligatie dit jaar. ABN AMRO is een van de grootste financiers van windparken op zee en heeft de ambitie om eind 2020 tenminste 100 circulaire leningen te financieren.

Euromoney

Euromoney magazine, in 1969 opgericht, is voor zowel aanbieders als gebruikers van financiële diensten het meest gelezen vakblad wereldwijd. Met de Awards for Excellence van Euromoney wordt positieve aandacht gegeven aan instellingen en individuen die met hun leiderschap, innovatie en gedrevenheid richting geven aan de markten waarin ze uitblinken.

Over ABN AMRO

ABN AMRO is een Nederlandse bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten. We zijn een relatiegedreven, deskundige, en digitaal innovatieve bank die actief is in Noordwest-Europa en expertise biedt in geselecteerde sectoren wereldwijd. Onze purpose is ‘Banking for better, for generations to come’. ABN AMRO heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft wereldwijd ongeveer 19.000 medewerkers.

ABN AMRO Press Office
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.