1 min

ABN AMRO doneert tablets aan woon-zorgcentra

Het coronavirus zorgt ervoor dat we van elkaar gescheiden worden op een moment dat we elkaar heel hard nodig hebben. Dat is eens zo pijnlijk voor wie in het ziekenhuis ligt en voor ouderen in woon-zorgcentra. Daarom heeft ABN AMRO Private Banking onder meer 43 gebruikte tablets gedoneerd aan de sociale organisatie Close the Gap. Zo zorgen we voor verbinding op plekken waar afstand houden de grootste prioriteit heeft. #ABNAMROBuildingBridges

Samengevat

  • Donatie van 43 tablets aan woon-zorgcentra en ziekenhuizen
  • Donatie van meubilair aan een school
  • #ABNAMROBuildingBridges
ABN AMRO doneert tablets aan woon-zorgcentra
ABN AMRO doneert tablets aan woon-zorgcentra

Telkens als we zeggen dat we als bank impact willen hebben, benadrukken we dat we verschil willen maken in de samenleving. Dat verschil laat zich niet altijd uitdrukken in bedragen of statistieken. Met #ABNAMROBuildingBridges laten we zien dat in deze uitzonderlijke tijden, het verschil vaak zit in kleine dingen. In een warm gebaar, een beer voor het raam of een brief naar enkele van die vele ouderen die nu alleen zitten. Het is in dat kader dat we besloten hebben 43 tweedehands tablets te doneren aan de sociale organisatie Close the Gap.

Close the Gap zamelt als internationale organisatie tweedehands IT-infrastructuur in. Die apparatuur verdelen ze daarna naar plekken waar er een groot gebrek aan computers, tablets en ander IT-materiaal is om zo de digitale kloof te dichten. Nu het coronavirus ook gezinnen opsplitst, leek ons dit de perfecte organisatie om mee samen te werken. Close the Gap zorgt voor de verdeling van onze tablets naar ziekenhuizen en woon-zorgcentra, zodat ook wie aan bed gekluisterd is nog contact kan opnemen met zijn of haar familie. Zo brengen we iedereen terug een stukje dichterbij.

Een tweede leven voor meubilair

Met de donatie van de tablets zijn we zeker niet aan ons proefstuk toe. Zo werd ook het meubilair van het kantoor Wilrijk gedoneerd, meer bepaald aan een school in de regio Aalst. De school had net een deel van haar gebouwen gerenoveerd en enkele klaslokalen bijgebouwd. Het uitgelezen moment om ons steentje bij te dragen en het kantoor meubilair een tweede leven te geven.

Laat ons als duurzame bank verder denken dan enkel bankieren. Een groene toekomst maken we samen, met kleine en grote stappen vooruit.

Gunther van Dongen
Head of Information Technology & Facility Services
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.