1 min

Aandelen zakken door het ijs?

Het cijferseizoen in de VS begon zo bemoedigend. Slim verwachtingsmanagement leidde tot meevallers. Ook viel uit de prognoses van Amerikaanse bedrijven op te maken dat de economie mogelijk stabiliseerde. Toch kregen aandelen deze week forse klappen: Donald Trump stuurde weer een tweet de wereld in.
Aandelen zakken door het ijs?
Aandelen zakken door het ijs?

Duidelijk was natuurlijk al dat er bij de handelsgesprekken tussen de VS en China geen vorderingen waren geboekt. Daarop verloor de Amerikaanse president zijn geduld en introduceerde een nieuwe ronde importheffingen. Dit keer stelde China zich niet al te inschikkelijk op. In tegendeel: Chinese beleidsmakers brachten een nieuw wapen in stelling: devaluatie van de Chinese munt.

Het lijdt geen twijfel dat deze laatste ontwikkeling verontrustend was voor beleggers over de hele wereld: door de hernieuwde escalatie kan een oplossing van het handelsconflict langer op zich laten wachten. Het recessierisico neemt hierdoor wellicht toe.

Die visie van beleggers wordt weerspiegeld in onze huidige positionering: een licht onderwogen aandelenpositie. Maar wij verwachten niet dat de wereldeconomie binnen afzienbare tijd in een recessie zal belanden. En de aandelenmarkten zijn nog niet door het ijs gezakt.

Guido Stiel
Investment Communications
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.