5 min

Update Aandelen: gemengd beeld

Het resultatenseizoen is goed op gang. De resultaten op de aandelenmarkten waren de afgelopen week gemengd. In Europa en Azië bleef de brede marktindex positief, maar in de VS kleurden alle indices rood.
Update Aandelen: gemengd beeld
Update Aandelen: gemengd beeld

Het resultatenseizoen is goed op gang. De resultaten op de aandelenmarkten waren de afgelopen week gemengd. In Europa en Azië bleef de brede marktindex positief, maar in de VS kleurden alle indices rood. Wereldwijd werden de veilige havens opgezocht en noteerden defensieve sectoren als telecommunicatie en nutsbedrijven de betere resultaten. De conjunctuurgevoelige sectoren industriële ondernemingen en basisindustrie bleven achter.

Philips werd door de markten beloond voor de sterke resultaten in het eerste kwartaal van 2018. Het gezondheidstechnologieconcern ligt prima op koers om de eigen financiële en operationele doelstellingen voor 2017-2020 te realiseren. Vooral de divisie Diagnostics & Treatment presteerde goed en kwam 3% boven de omzetverwachtingen uit. Ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal groeiden de orderontvangsten bij Diagnostics & Treatment met 15%, terwijl de autonome groei 8,7% bedroeg. Philips meldt een goede ontwikkeling bij de nieuwe producten en oplossingen die vorig jaar zijn geïntroduceerd, inclusief goede orderontvangsten.
Het Amerikaanse 3M ging op dinsdag onderuit. Het gediversifieerde industriële bedrijf moest na de neerwaartse bijstelling van de omzet- en winstprognose 7% aan marktwaarde inleveren. 3M wijt de lagere winstverwachting aan algemene zwakte in de markt en niet zozeer aan verlies van marktaandeel.

Informatietechnologie tekende voor de slechtste sectorprestatie van de week, mede onder invloed van de minder goede vooruitzichten voor de smartphone. De belangrijkste producenten van smartphones, zoals Apple en Google, moesten terrein prijsgeven. Het zwaarst had de chipsector het: Qualcomm en AMS, die chips leveren aan smartphonefabrikanten als Apple, daalden met ruim 8%.

OP DIT ARTIKEL IS DEZE DISCLAIMER VAN TOEPASSING.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.